SiteOptimo - Website optimalisatie done right Bel ons

U heeft een degelijke en indrukwekkende website, maar leidt die uw bezoekers wel gemakkelijk naar uw business? Vaak haakt de bezoeker af omwille van kleinigheden zoals een afleidende kleurenkeuze, een minder goede positionering, een bepaalde technologie enz. Met onze kennis en ervaring zorgen wij ervoor dat bezoekers van uw website eenvoudig de weg vinden naar uw bedrijf.

Maak gebruik van onze expertise in gebruiksvriendelijkheid om bezoekers te converteren in klanten.

Meer usability, meer
 • klanten
 • conversies
 • omzet
 • gesprekken
 • contactopnames
 • verkopen
 • tijd op de website
 • échte bezoekers
 • sollicitaties
 • downloads
 • inkomsten
.

Usability toevoegen is conversieverhogend.

Meer klanten door minder irritaties.

Meer bezoekers. Wie wil het niet? Maar... Een pak belangrijker dan de bezoekers zijn eigenlijk de effectieve klanten/contactopnames. Want zeg nu eerlijk, daar héb pas je iets aan.

Meer klanten krijg je door minder irritaties. Bijna elke interface of website heeft wel een punt waarop er verbeterd kan worden voor een groot publiek. En dat is net waar het om draait bij usability optimalisatie.

Usability is puur wetenschap en zelf testen.

Usability is een menswetenschap.

In tegenstelling tot zoekoptimalisatie is er rond usability verschrikkelijk veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Hoe reageert proefpersoon X als Y uitgevoerd wordt? Vrij waarschijnlijk dat er al een onderzoek bestaat die een antwoord daarop geeft.

We voeren ons onderzoek uit aan de hand van wetenschappelijk werk en beschikbare rules of thumbs. Zo komen met een aantal aanbevelingen op maat van je website/app/interface.

Nog geen relevant bruikbaar onderzoek beschikbaar? Dan geven we aanbevelingen om de test uit te voeren op het eigen project. Ook voor de uitvoering van de proef kan je bij ons terecht.


Contacteer ons

Onze usability toolbox

Boys and usability toys.


Heatmap scherm

Mouse tracking en heatmaps

Meekijken over de schouder van je bezoekers? Het kan. Het tracken van (realtime) muisbewegingen geeft veel extra inzicht over hoe iemand je site bezoekt, zonder de zware kosten van een fysiek eyetracking onderzoek.

A/B testing

Welke versie van de interface is er beter? Welke geeft er het meeste contactopnames of verkopen? A/B testing to the rescue! Met A/B testing kunnen we verschillende slogans, kleuren en versies van de website testen.

WCAG, Anysurfer en consoorten

Usability en accessibility (toegankelijkheid) gaan dikwijls hand in hand. Er zijn een heel aantal guidelines voor een toegankelijke website. Zowel WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) als Anysurfer (Belgisch toegankelijkheidslabel) hebben een heel aantal aanbevelingen die we toepassen.

Wat onze klanten zeggen

Ervaringen van mensen vertellen altijd meer.

SiteOptimo verricht uitstekend werk in alle opzichten.

Voor zowel website-optimalisatie, website-analyse als strategisch advies is SiteOptimo een uitstekende partner. De combinatie van ervaring en kennis, het goed luisteren naar en vertalen van klantbehoefte en de betrouwbaarheid van advies en communicatie maken SiteOptimo tot een partner die ik iedereen kan aanraden.

Frank de Moei

Frank de Moei - Newstart

Professioneel, vernieuwend, innovatief en gebruiksvriendelijk.

Ik kan SiteOptimo aanraden voor het optimaliseren van websites, het bouwen van backoffice systemen alsook voor inspiratie en ideeën betreffende jouw bedrijf. Want naast de technische kant hebben Koen en Pieter steeds heel goede en vernieuwende ideeën die jouw bedrijf een stap vooruit kunnen helpen.

Anniek Eerdekens

Anniek Eerdekens - Bijleshulp

Meer klanten uit je bezoekers?

Contacteer ons
Usability optimalisatie loont