Snelheidsoptimalisatie

Een snelle website geeft minder frustraties

Een snelle website scoort beter in Google

De snelheid van je website is een belangrijke factor om bezoekers doorheen je site te laten surfen. Een trage site irriteert. Laat dit net dè reden zijn waarom Google snelheid als rankingfactor meeneemt in zijn zoekalgoritme. Een snelle site, scoort beter.

Een snellere website geeft meer conversies

Elk onderzoek bevestigt: laadtijd en conversieratio’s gaan in hand. Laat je website beter scoren door de laadtijd van je website aanzienlijk te verlagen. U laat toch ook geen luttele seconden tussen u en uw klanten staan?

Van een trage naar een snelle website in 3 stappen

1. Snelheid testen

Voor we te werk gaan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de beginsituatie.

Daarom voeren we alvorens te beginnen steeds een aantal testen en steekproeven uit op de website, dit is dan de nulpuntmeting.

2. Pijnpunten analyseren

Op basis van de resultaten van onze testen isoleren we vervolgens de verschillende pijnpunten die de website vertragen. Zo kunnen we oplossingen uitdenken om deze punten aan te pakken. Nu hebben we een gedetailleerd krijgsplan en kunnen we ten strijde trekken tegen de bottlenecks!

3. Bottlenecks optimaliseren

Van zodra we de verschillende verbeterpunten hebben opgelijst, gaan we aan de slag. We implementeren met grote zorgvuldigheid de bekomen oplossingen en we laten je website flitsen als nooit tevoren. Als laatste voeren we opnieuw testen uit zodat we precies kunnen vertellen hoeveel snelheidswinst we hebben bekomen.

Wat kost een snelheidsoptimalisatie?

Goede vraag! De kosten van een snelheidsoptimalisatie zijn tweeledig:

  • Eerst en vooral moet er een performance audit gebeuren. Dit valt meestal binnen de 4 uur werk.
  • De snelheidsoptimalisatie zelf hangt af van de aan te passen punten, maar de ervaring leert ons dat we meestal al een pak kunnen verwezenlijken in 2 à 4 uur.

Hierdoor is een snelheidsoptimalisatie één van de meest rendabele optimalisaties om uit te voeren.

Waarom SiteOptimo anders is

SiteOptimo is een klein gespecialiseerd team. We nemen enkel projecten aan waar we 100% van overtuigd zijn dat we meerwaarde bieden.

We zijn onafhankelijk van technologie of andere partijen en geven eerlijk advies naar wat het beste is voor jou en je business.

Wil je ons beter leren kennen, lees dan zeker wat meer over ons.