Conversie optimalisatie

Haal meer contactopnames en klanten uit je bestaand verkeer

Conversie optimalisatie is meetbaar een verschil maken

Onderzoek

Rond usability of gebruiksvriendelijkheid bestaan zoveel studies, waardoor we meestal aan de hand van feiten kunnen werken. Dat is best aangenaam, want dat betekent dat een actie meestal onmiddellijk een gevolg heeft. Geen gezever of buikgevoel, maar aftoetsen van bestaande werkende concepten.

Testen

Elke usability expert weet dat de uitzondering de bevestiging van de regel is, daarom is het belangrijk om elke aanpassing te testen en te meten. Wat voor een ander werkt, werkt immers niet altijd voor jou. En de eerste oplossing is niet altijd de beste.

Gebruiksvriendelijk ≠ mooi maken

“Maar ik heb zo’n mooie website.” Proficiat. En je concurrent heeft meer sales. De mooiste sites zijn niet altijd de best verkopende sites. Dat is waarom gegeven advies niet altijd de meest sexy oplossing is. Maar het is wel een werkende oplossing. Dat weten we, want we hebben het getest.

Een beter converterende site in 3 stappen

1. Analyseren

We maken een pijnpuntenanalyse van de huidige website. We kijken wat waar beter kan en geven suggesties van mogelijk beter werkende concepten.

We werken aan de hand van concepten waar we op voorhand al resultaten mee geboekt hebben.

2. Optimalisatie

De optimalisatie kan door ons uitgevoerd worden, maar ook met je eigen webteam of webbouwer. Indien mogelijk testen we verschillende concepten tegelijk, door gebruik te maken van A/B testen. Hier wordt de bezoekersstroom opgesplitst en kijken we welk concept het beste werkt.

3. Meten

Bij conversieoptimalisatie draait het puur rond meer halen uit een bestaande website of app.

We stellen meetpunten in en kijken wat het effect is van de aanpassing.

Wat kost conversie optimalisatie?

Goede vraag! Vooraleer er van start gegaan kan worden, moet er eerst een usability analyse gebeuren.

Aan de hand van de gevonden problemen, kunnen we verschillende concepten aftoetsen. Dit doen we in samenspraak, dus is dit altijd maatwerk.

Waarom SiteOptimo anders is

SiteOptimo is een klein gespecialiseerd team. We nemen enkel projecten aan waar we 100% van overtuigd zijn dat we meerwaarde bieden.

We zijn onafhankelijk van technologie of andere partijen en geven eerlijk advies naar wat het beste is voor jou en je business.

Wil je ons beter leren kennen, lees dan zeker wat meer over ons.