Ook vaak het idee dat computerfans en internetkenners een eigen onverstaanbaar taaltje brabbelen, dol zijn op afkortingen en zich continu in Engelse vaktermen uitdrukken? Mensen met een gemeenschappelijk interesseveld houden ervan zich in het bijhorende jargon uit te drukken. Dat schept namelijk een band, zorgt voor onderscheiding met de niet-kenners en straalt professionaliteit en kunde uit. Best een logische reflex van de insiders om vakterminologie te gebruiken, maar behoorlijk vervelend voor buitenstaanders die hulp of advies nodig hebben.
In tijden waar de computer en het internet onze samenleving volledig doordrongen hebben, is die gesloten kring der kenners ferm uitgebreid, maar is het publiek dat raad of hulp wenst, eveneens sterk toegenomen.

Onze oplossing: een SEO woordenboek

Omdat het gebruik van typische technische termen (zoals SEO, SEA, usability, RSS…) vaak niet te vermijden is, heeft SiteOptimo een soort van eigen SEO-woordenboek samengesteld, waarin een aantal veelvoorkomende termen uit het vakdomein kort uitgelegd worden. De woordenlijst is bedoeld om bezoekers vertrouwd te maken met de specifieke terminologie. SiteOptimo wil haar bezoekers namelijk degelijk en eenvoudig begeleiden aan de hand van verstaanbare taal. Opdat een bepaalde term sneller gevonden zou worden, zijn de woorden gerangschikt per beginletter. Een verklarende woordenlijst is nooit af, dus we zullen ons woordenboek geregeld aanvullen en updaten. Indien u een moeilijk begrip niet terugvindt, aarzel dan niet om contact op te nemen voor verdere hulp. Een vlotte communicatie vermijdt immers onbegrip, misverstanden en frustraties; drie begrippen die niet in ons woordenboek staan!

Zoek een term in SEO woordenboek