Er bestaan gigantisch veel websites, volgens schatting 234 miljoen in december 2009. Al die sites willen graag bezocht worden. Maar hoe zorg je net dat jouw site boven de anderen staat? Er zijn veel factoren, maar hier komt de grootste, belangrijkste tip: Inhoud. In dit artikel geef ik tips hoe je bezoekers lokt met een betere inhoud.

Be-zoek-ers

Is het je ooit opgevallen dat in het woord bezoekers “zoekers” voorkomt? 80% van al het internetverkeer komt voorbij de zoekmachines. Als je laag scoort heb je dus een probleem. Sites die hoog scoren doen dat voornamelijk door hun inhoud. Ze bieden een bepaalde dienst of inhoud aan die uniek of beter is. Hoe kan je leren uit die website topscoorders?

De inhoud

1. Gratis info maakt u een expert

Mensen die zoeken zijn vooral uit op informatie. Is uw bedrijf een poetsfirma? Waarom geen pagina met enkele poets tips? Door een aantal tips weg te geven wordt u als een expert aanschouwd. Het is een afweging tussen know-how weggeven en aan expertise winnen. Geef niet alles weg, want dan hypothekeer je je eigen business. Maar geef wel voldoende weg. Het antwoord of de tip staat waarschijnlijk toch al op het internet. Waarom dan niet die mensen naar jou lokken?

VOORBEELD:
Tante Kaat heeft op haar website een vlekkenwijzer. Waarom worden haar boeken nog gekocht? Omdat ze “boordevol informatie zitten” van experte Tante Kaat.

Mensen houden van gratis. Gratis trekt aan, bijna even hard als bloot (gelukkig is het publiek anders). Een bezoeker krijgt een dankbaar gevoel voor sites waar hij iets aan heeft. De volgende keer dat ze een bedrijf nodig hebben dat een “expert” is in poetsen, contacteren ze jou. Of ze lezen verder op je site, om te weten wie die weldoener is. Win-win.

2. Wees de eerste

Heb je informatie die je zelf nergens terugvindt? Dan heb je een hit. Mensen houden van nieuwtjes. Je kan heel wat links naar je website scoren als je als eerste met bepaalde informatie komt. Zo haalde mijn persoonlijke blog een hit toen ik een blogpost maakte over reizen in kroatie met een mobilhome. Het kan soms in een klein hoekje zitten.

3. Maak lijstjes

lijstjeMensen lezen graag vlot. En lijstjes zijn daar ideaal bij omdat ze snel een overzicht tonen.

VOORBEELD
Hoe maak je best schoenen proper:

  1. 1. Neem het juiste materiaal (borstel, schoenpoets,…)
  2. 2. Grof afborstelen van al het vuil
  3. 3. …

Opmerking: schrijf foutloos
Niets zo ergerlijk als een artikel dat eruit ziet alsof het geschreven is door een 12jarige. Een foutje kan er altijd insluipen, maar wees streng voor jezelf. Gebruik spellingcontrole.

Dit onderwerp is oneindig diep. Je mag nog meer info verwachten in volgende posts. Schrijf je in op de RSS feed om automatisch verwittigd te worden.