Als website optimizer wordt me vaak gevraagd wat nu die ene tip is om een site hoog te laten scoren in Google. Wel, die ene tip bestaat niet. Google gebruikt in zijn algoritme naar schatting meer dan 200 verschillende parameters.

1. Meta tags

Zorg dat je meta tags in orde zijn. Vooral de meta description tag is hierbij belangrijk.

2. Title tags

Een goed ingevulde titel doet zo veel. Kijk maar hoe dikwijls je ingetikte zoekwoord in de titel voorkomt.

3. URL optimaliseren

Een goede URL is kort, leesbaar en to the point. Lees meer over URL optimalisatie.

4. Hosting

Naast de domeinnaam en URL is ook de hosting belangrijk. En nu nog meer sinds Google sinds september ’10 begon met een wijziging in het algoritme dat lokale resultaten beter laat ranken. Zorg dat je host is afgestemd op je doelgroep.

5. Snelheid

Doe een snelheidsoptimalisatie. In de categorie snelheid krijg je hier al een aantal tips. Google houdt rekening met de laadtijd van je site. Bovendien irriteert een trage site je bezoekers minder.

6. Content

Zorg dat je content waardevol is. Inhoud om te vullen is waardeloos. Het is van belang de bounce rate te beperken, want sites met een hoge bouncerate verliezen interesse van het publiek EN zoekmachine.

7. Updates

laatste update

Update frequent. Sites die nooit geupdate zijn verliezen hun waarde. Daarom kan het belangrijk zijn om een blog/nieuwsmodule te verwerken in een bedrijfssite. Zeg nu zelf, als je een site bezoekt en onderaan staat er: “laatste update: september 2002”, dan haak je af.

8. Nette code

Het is gek hoe weinig aandacht er besteed wordt aan de manier van coderen. Een nette code helpt Google en andere zoekmachines alles netjes te doorzoeken. Tekst in afbeeldingen plaatsten is not done.

9. Semantiek

Zorg voor een goeie structuur van de heading tags. Wat belangrijk is zet je groter dan wat minder belangrijk is.

10. Meet

Zorg dat je weet waar je bezoekers vandaan komen. Zorg dat je weet hoe snel je site laadt. Pas door alles te meten kan je alles meten. Hoe anders kan je snel reageren op een pagina die de volledige waarde van je site naar beneden trekt?