Het Siteoptimo team wenst iedereen een heel mooie Valentijnsdag toe! Geef liefde, krijg liefde, bemin en word bemind!

Geheel in de romantische sferen leek ons dit het geknipte moment om even uit te weiden over linkliefde. Mooi woord, toch? Interne alliteratie en boordevol virtuele romantiek. Even toelichten voor wie nog niet helemaal gesmolten is voor dit staaltje internetaffectie.

Wat is linkliefde?

Linkliefde (of het vaak gebruikte Engelse woord linklove) wordt doorgegeven wanneer een website spontaan een link post ter verwijzing naar een andere website of blog. De verwijzing gebeurt doorgaans niet op aanvraag, maar puur omdat de inhoud als aangenaam, interessant, waardevol of nuttig beschouwd wordt. Dit is een mooie aanwinst voor wie aan linkbuilding doet. Het aantal externe links bepaalt namelijk hoezeer Google een website waardeert. Google houdt van websites waarnaar dikwijls verwezen wordt en beloont deze populaire sites met een betere positie.

Veel websites en blogs hebben een speciale linklove-pagina of blogroll waarop ze kennissen, vrienden en/of concullega’s helpen met een linkje. Ter bedanking wordt vaak een backlink (wederlink naar de eerste website) geplaatst.

linkliefde
Nog liever wordt dit alles wanneer de link niet zomaar tussen een lijst andere links vermeld staat, maar voorkomt in de tekstinhoud op een andere website. De verwijzing gebeurt dan op basis van de context, wat meer zekerheid biedt over de content van de website. Dit zijn zeer interessante en waardevolle links om aan zoekmachines als Google duidelijk te maken over welk onderwerp een website handelt.

Wees gul met linkliefde!

Wie links plaatst, heeft meer kans om zelf ook vermeld te worden. Wees wel kritisch en selectief, zodat het publiek wat heeft aan de verwijzingen en zodat de content to the point blijft. Geef linkliefde door en laat uw website bemind worden!