Bij het maken en updaten van een website komt heel wat kijken. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Online marketing vergt een continu onderhoud, want net als bij reclame op radio of televisie is uit het oog of oor onverbiddelijk ook uit het hart. De aandacht van bezoekers blijven trekken en hun interesse permanent prikkelen is geen simpele opgave. Doorheen de jaren heeft de consument alsmaar meer gezien, geabsorbeerd en bewonderd, waardoor zijn grenzen verlegd zijn en zijn kritische ingesteldheid is blijven toenemen.

Persoonlijke band met uw bezoeker

Na een periode van flashy, indrukwekkende en drukke lokmiddelen, volstaat het tegenwoordig om een persoonlijke band te kweken met de consument. Van nature wordt de mens aangetrokken tot een andere persoon, wellicht onbewust op zoek naar contact. Een foto van een persoon lijkt te werken. Het creëert een face-to-face sfeer waarbij het gefotografeerde individu u iets tracht uit te leggen (u eigenlijk iets tracht aan te prijzen). Wellicht niets nieuws onder de marketingzon, maar wist u dat de kijkrichting van die persoon de blik van de consument kan sturen? De persoon die naar de advertentie of website kijkt, volgt de blik van het individu op de foto. Bijgevolg kan u eenvoudig beïnvloeden waarheen de aandacht van de lezer moet gaan.

focus in lensfocus op tekst

Hoe deze tip nu hanteren bij uw website?

Wanneer u foto’s van mensen wil gebruiken, richt hun ogen dan op de interessantste tekst of het belangrijkste element op de pagina. Foto’s van mensen die recht in de camera kijken, bereiken wel het persoonlijke effect, maar leiden de blik van de gebruiker af. Aandacht krijgen is fijn, maar het wordt nòg leuker als die aandacht juist gevestigd wordt.

Wellicht heeft uw website wel wat boeienders te bieden dan de ogen van de gefotografeerde persoon? Een zone met ‘Contacteer ons’, ‘Bestel hier’ of ‘Koop nu’ verdient veel meer aandacht dan een wildvreemd individu, dus richt die ogen meteen op de juiste elementen om de interesse van uw consument vriendelijk te begeleiden.
Recht in de lens lachen, levert prachtige privé-kiekjes op, maar in marketingland focust u de blik best op the business.

Bron: http://usableworld.com.au/2009/03/16/you-look-where-they-look/