Zelfstandig

Zelfstandig. Dat wilde ik worden. Het zou niet veel uitmaken in wat, ik ben een mens met veel passies en stond klaar om de wereld te veroveren. Met mijn master productontwikkeling in de hand begon ik mijn opties en interesses te overlopen. Ik was al jaren bezig met websites bouwen/optimaliseren, maar was ook bezig met oldtimer auto’s, mijn eindwerk (waarmee ik Bizidee gewonnen had),…

Kogel door de kerk

In het begin wilde ik verschillende zaken combineren. Ik had een site klaar, kocht de siteoptimo.com 30 september 2010.

De ochtend nadien plaatste ik de site live en dat werd het begin van het verhaal.

SEO, usability en snelheid

Ik vond een niche in de markt. Er was praktisch geen enkel bedrijf die usability met SEO combineerde. Voor mij leek het logisch, want het één had invloed op het andere. Er waren een aantal mensen waarnaar ik opkeek qua usability en een aantal boeiende bedrijven die SEO aanboden, maar de zone ertussen bleef grijs. Ik ben blij dat we vanaf het begin daar de focus op gelegd hebben. Destijds voelde het aan als een boeiende insteek, nu is het logisch. Ik herinner me vaak gezegd te hebben: “Wie weet wat we binnen 5 jaar doen met SiteOptimo, misschien ziet het internet er tegen dan volledig anders uit”. Ook snelheid was toen al een onderdeel van ons takenpakket. (check de bewijzen op webarchive)

SEO, usability en snelheid

100+ klanten

De kaap met 100 klanten was een boeiende mijlpaal. We mochten werken van startup tot multinational. Van lokale niche tot mainstream. Het valt op dat de verschillende problemen waar alle bedrijven online mee worstelen, eigenlijk niet zo ver uiteen liggen.

Koen

In 2013 kwam Koen erbij. De stap van 0 naar 1 iemand erbij is groot, maar Koen maakte het mij wel erg gemakkelijk. Naast een heel bekwame persoon is hij een goeie vriend van mij geworden. Het is fijn om de neuzen in dezelfde richting te hebben en als team er tegenaan te gaan. Vakanties werden terug vakanties, zonder stress dat klanten minder goed bediend zouden worden. Een gouden kerel.

Dank je

Er rest mij enkel een dikke merci te zeggen. Dank aan alle fijne klanten en partners waar we de afgelopen jaren mochten mee werken, dank aan mijn vrouw om zo mij te ondersteunen, dank aan Koen voor zo’n fijne collega te zijn, dank aan mijn familie. Ik wil er zo nog eens 5 jaar bij doen. Wie weet ziet het internet er binnen 5 jaar volledig anders uit.

 

En nu… Taart!

5-jaar-siteoptimo