SiteOptimo - Website optimalisatie done right Bel ons

Bloggen, een perfecte inhoudsstrategie. Maar doe het dan liefst wel vaker dan wij. Als we even tussendoor wat tijd vinden én iets nuttigs te zeggen hebben, maken we dit graag wereldkundig in de vorm van een blogpost.

In navolging van Belgian banks & SSL, het blogbericht van Yeri Tiete waarin hij de status van de SSL certificaten van de Belgische banken onder de loep neemt, doen wij hetzelfde voor de headers die onze vertrouwde banken meesturen met hun … Vervolgd

5 jaar klinkt een hele tijd, dat is het ook. Toch zijn de afgelopen jaren gevlogen.
Dit is het verhaal van 5 jaar van SiteOptimo.

Eén van de belangrijkste dingen waar webbouwers en SEO’ers regelmatig in aanraking mee komen, zijn redirects. Je hebt ze bijvoorbeeld nodig voor oude pagina’s om te leiden, tijdelijke pagina’s online te zetten of bij een migratie naar een nieuwe domeinnaam. Maar wat houdt dat nu precies in en waar schuilen de addertjes onder het gras? Je leest er hier alles over!

Je site aanmelden bij Google, hoe doe je dat? Het korte antwoord is simpel: niet. Er zijn immers al heel wat betere manieren om je site in Google te krijgen. Deze blogpost leert je alles over hoe het toevoegen van een site bij Google en zoekmachines in het algemeen wél werkt.

SEO is hot, de probleemoplosser van al uw online zorgen. SEO zorgt voor massa’s klanten. Ga zo maar door.
Dagdagelijks wordt elke marketeer om de oren geslagen met hoe zoekmachine optimalisatie voor wonderen zorgt. In deze post wil ik het liever eens hebben over wat SEO niet is en heel wat foute beweringen de wereld uithelpen.

Vaak zijn berichten over website optimalisatie iets te technisch.
Ondernemerstreffen (organisatie Unizo Ardooie-Koolskamp) boekte daarom SiteOptimo als spreker om over het effectief optimaliseren van een website te komen spreken. Vermits niet alle ondernemers de grootste internauten zijn was de opdracht het verstaanbaar te maken voor iedereen. Het werd een aangename lezing van een uurtje, veel vragen gevolgd door een gezellige receptie.

Vaak kom ik bij klanten die ooit gekozen hebben voor een website beheersysteem of CMS zonder een doordachte keuze. Webbureau’s bieden een eigen beheersysteem aan, zonder daarbij de voor- en nadelen duidelijk uit te leggen aan de klant. Vandaar deze post als eerste in een reeks over website beheersystemen. Deze post gaat over de keuze van een eigen CMS of een open source CMS.

Van alle statuscodes is de error 404 de meest gekende. Deze status duidt op het niet terugvinden van een pagina.
Hoe gaan zoekmachines hiermee om? En hoe kan je doodlopende pagina’s vermijden? Wanneer gebruik je een 404 en wanneer een alternatief (301)?

Heel recent lanceerden Google, Bing en Yahoo! schema.org. Deze site is bedoeld als verzamelhub voor alle info over microdata die ze gebruiken binnen hun zoekmachines. Het zal je immers wel opgevallen zijn dat er steeds meer ‘andere’ resultaten getoond worden binnen de gewone zoekresultaten.